Jamaluddin Jarjis Club

April 7, 2009

Jamaluddin Jarjis dan Barisan Pemimpin UMNO Baru

Filed under: Uncategorized — theatrocious @ 10:46 am
Tags: , , , ,

Jamaluddin Jarjis akan terus menyokong dan teguh berdiri di belakang para pemimpin besar Malaysia. Dato’ Seri Najib Tun Razak mengangkat sumpah hari ini sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-6. and Tan Sri Muhyiddin Yassin akan angkat menjadi Timbalan Perdana Menteri yang baru.
———————————————————————

KUALA LUMPUR 03/04: Datuk Seri Najib Razak will be sworn in as the sixth prime minister before Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin at 10am today.
His appointment has received the consent of the king, Chief Secretary to the Government Tan Sri Mohd Sidek Hassan said yesterday.

Najib will take his oath of office, loyalty and confidentiality and be presented his letter of appointment by the king.

Following the ceremony at Istana Negara, Najib will proceed to the National Mosque for Friday prayers and visit his late father’s grave at Makam Pahlawan.

Berita selanjutnya..

——————————————————————————-

Sedar tak sedar, politik Malaysia sudah selangkah ke hadapan. Rakyat memerlukan barisan pemimpin yang diyakini dapat membawa Malaysia ke arah negara maju dalam semua sektor, sama ada pembangunan ekonomi, sosial dan juga agama. Jamaluddin Jarjis pernah berkata dalam satu wawancara bahawa salah satu faktor penting ke arah pembangunan tersebut adalah kesatuan rakyat berbilang bangsa dan juga barisan pemimpin. Kita sebagai rakyat boleh pertikaikan kebolehan para pemimpin kerana kita yang memilih pemimpin, tapi jika kita tidak memberi peluang kepada mereka, bagaimanakah mereka membuktikan kebolehan mereka?

Seperti mana yang kita sedia maklum, bekas-bekas PM yang penuh dengan pengalaman menerajui negara sehingga kini akan terus menyokong barisan pemimpin yang akan memegang tampuk pemerintahan berkuat kuasa hari ini. Percaya atau tidak, kini senario politik Malaysia akan berubah dan juga secara langsung juga, hala tuju Malaysia akan turut terkesan.

Bangga? Gembira? Sedih? Menyesal? Apakah perasaan kita terhadap semua ini? Pada saya, amat berbangga! Jatuh bangun Malaysia pasti akan tertulis dalam sejarah kita dan Malaysia. Tapi, siapakah yang menyebabkan peristiwa-peristiwa itu berlaku? Ya, para pemimpin negara! Dan saya yakin dengan para pemimpin negara, kerana dalam barisan pemimpin negara itu, ada Jamaluddin Jarjis!

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: